Home / Vijesti / BiH / Znate li kako su irski mediji predstavili Zmajeve?

Znate li kako su irski mediji predstavili Zmajeve?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine u baražu za Evropsko prvenstvo odmjerit će snage s reprezentacijom Republike Irske. Neki kažu kako je to dobar protivnik za nas, a drugi kako su nam šanse relativno malene. A šta kažu irski mediji?

Irski Independent se nakon objave ove vijesti fokusirao na poznate bh. Zmajeve, poput Džeke, Pjanića i Ibiševića, te su pisali o njihovim uspjesima u evropskim klubovima. Ujedno su se prisjetili prijateljske utakmice iz 2012. godine, kada je selektor bio Giovanni Trapattoni u kojoj su pobijedili sa 1:0.

Na Twitteru se povela i rasprava o ovoj utakmici, te neki tvrde kako Irska ima odlične šanse, osvrnuviši se na utakmicu protiv Velsa. Drugi pak kažu kako je BiH bez Bešića, Džeke i Kolašinca došla do važnih pobjeda. Thestar.ie kaže kako je irska dobila nezgodnog protivnika u BiH. RTE piše da će ljudi Martina O’Neilla će prvo doći u Zenicu, a potom drugu utakmicu odigrati na domaćem terenu.

Rani porazi od Kipra i Izraela su umanjili bh. šanse, no vratili su se jači i pobijedili u naredna dva meča. O’Neill će biti bez Jona Waltersa and Johna O’Shea u prvoj utakmici. On kaže da će prednost imati tek na domaćem terenu u Dublinu, ali da moraju biti jaki u obje utakmice! Irish Times ponavlja kako je Irska mogla bezbolno proći samo da je pobijedila u utakmici sa Poljskom prošlog vikenda, a sada ih čeka teška borba.

error: