Home / FOTO / NAJSKUPLJA AUTOMOBILSKA NESREĆA U HISTORIJI KINE Slupao auto vrijedno 4 miliona dolara
nesreća

NAJSKUPLJA AUTOMOBILSKA NESREĆA U HISTORIJI KINE Slupao auto vrijedno 4 miliona dolara

Snimke uništenih superautomobila sve više dolaze iz Kine, gdje se povećao broj bogataša, ali vozačke vještine tek trebaju naučiti. Ovoga puta je nastradao Koenigsegg Agera R koji u Kini zbog carine i visokih poreza na luksuzna vozila košta oko 4 miliona dolara.

Osim skupocjenog švedskog automobila niko nije nastradao, 26-godišnji vozač je sproveden u policijsku stanicu u kineskom gradu Chongqing, gdje se pokazalo da je vozio u alkoholiziranom stanju.

nesreća2

Kineski mediji su sudar opisali kao “najskuplju automobilsku nesreću u Kini”. Vozač, u medijima naveden kao gospodin Liu, oko ponoći je izgubio kontrolu nad vozilom, pa je nakon udara u rub ceste razbio branike i zadnje točkove. Slike pokazuju kako nije imao registarske tablice, što nadalje može značiti da nije imao ni osiguranje.

Kako god, Agera mu neće previše nedostajati. Dok čeka da se vrati s popravka, bogatog Kineza u garaži čekaju Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1. Inače, Koenigsegg Agera R ima 5,0-litarski V8 motor koji proizvodi čak 1140 KS i 1200 Nm maksimalnog okretnog momenta. Od 0 do 100 km/h stiže za 2,8 sekunde, dok se maksimalna brzina procenjuje na 440 km/h.

error: