Home / Magazin / Zanimljivosti / Koja je najbolja kombinacija čajeva za vašu krvnu grupu ?

Koja je najbolja kombinacija čajeva za vašu krvnu grupu ?

Da li ste znali da pozitivan uticaj čaja na vaše zdravlje zavisi od toga koja ste krvna grupa?
Da li ste se zapitali zašto vam određene vrste čajeva ne pospješuju zdravlje, a neke pospješuju? Da, vjerovatno jeste. A odgovor na ova pitanja zapravo leži u vašoj krvnoj grupi. Podudarite vašu krvu miksturu sa miksturom ljekovitog bilja i ubrzo ćete prestati postavljati ovakva pitanja, a ujedno i postići željeni efekat.
Koje su to najbolje kombinacije čajeva za vašu krvu grupu pročitajte u nastavku.

 

Krvna grupa 0
Osobe koje imaju krvnu grupu 0 su “mesni” tipovi i trebalo bi da izbjegavaju mlijeko, mahunarke i gluten. Iako se dobro nose sa stresom, muči ih želudačna kiselina. Čajevi koji se preporučuju osobama s krvnom grupom 0 su na osnovi đumbira, “ginsega”, zelenog čaja “Sencha” i čaja “Mate”, koji je poznata zamjena za kafu. Idealan izbor čajeva za njih je mješavina “Senche”, “ginsenga” i đumbira, a umjesto kafe čaj Mate ili čisti japanski zeleni čaj “Sencha”.

Krvna grupa A
To su jako emotivne i analitičke osobe izrazito sklone stresu, zbog čega imaju trajno visoke vrijednosti kortizola, hormona stresa. Iako im kafa ne smeta, potrebu za pretežno biljnom hranom, meditacijom i jogom upotpunit će svakodnevnim pijenjem prikladnog čaja. Čajevi za ljude s krvnom grupom A su tajvanski zeleni čaj “Gunpowder”, čaj od čistog cvijeta jasmina, kombinacija srebrnog jasmina i zelenog čaja “Ying Hao”, te mješavina hajdučke trave, nevena i majčine dušice.

Krvna grupa B
Osobe krvne grupe B najčešće imaju spor metabolizam, sklone su autoimunim bolestima, debljanju, letargiji, hroničnom umoru i neurednom snu. Imaju otporan probavni sistem, ali slabu obranu od bakterija, u prvom redu ešerihije koli. Trebalo bi da piju vrhunski mladi zeleni čaj, organski zeleni ili “crveni rooibos” bez dodataka,” honeybush”, te imunome šavinu od zove, žalfije i melise.

Krvna grupa AB
Pripadnici ove krvne grupe su intuitivni, nisu skloni stresu, ali imaju smanjen libido. Trebalo bi da se fokusiraju na posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, mentu, božur, sandalovinu, te napitke od pirinča. Idealan izbor čajeva za njih je prirodni žuti čaj, mješavina vrhunskog zelenog čaja i mente. Za muškarce s krvnom grupom AB posebno se preporučuje mješavina koprive, mente, kataube i “rooibosa”.

error: