Home / Novosti / Ko je Aleksandar Zdravković, optuženi za atentat na Beka?

Ko je Aleksandar Zdravković, optuženi za atentat na Beka?

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ubije biznismena Milana Beka ispred njegove porodične kuće na Senjaku, u novembru 2014. godine.

Aleksandar Zdravković je 28. aprila izručen iz Belgije u Srbiju zbog razbojništva. Zbog sumnje da je umešan otmicu, od tada je bio je u pritvoru sve do 11. jula, kada je pušten jer je tužilaštvo odustalo od gonjenja zbog nedostatka dokaza.

Posle izlaska na slobodu, Zdravković je ranjen u lakat i to, kako su mediji tada preneli, dok je bio u društvu Slađana Konstatinovića, bivšeg člana zemunskog klana.

Policija je u međuvremenu od njega uzela DNK profil koji se poklopio sa tragovima koji su pronađeni ispred kuće Milana Beka, što je bio i osnov za hapšenje.Aleksandar Zdravković pripadnik je nekadašnjeg zemunskog klana Milorada Ulemeka Legije.On je svojevremeno u akciji “Sablja” identifikovan kao član podgrupe zemunskog klana, kojom je rukovodio Ninoslav Konstadinović.

Od policije se krio deset meseci i uhapšen je u januaru 2004, nakon čega je optužen da je učestvovao u ubistvu Slobodana Radosavljevića Bulke.

Na optuženičkoj klupi bio je sa još devetoricom pripadnika zemunskog klana, ali je na kraju oslobođen optužbi.

Od tada nije bio hapšen, i za njega se u javnosti čulo tek u maju 2016. godine kada je izručen iz Belgije.

Prema nezvaničnim saznanjima, Zdravković se za sada dovodi u vezu sa Ivanom Adrovcem, suprugom Maje Adrovac čiji je DNK trag nađen na čaurama koje su posle atentata ostale ispred Bekove kuće.Zdravković je u vreme kada je zemunski klan bio na vrhuncu moći, bio u podgrupi koju je predvodio Ninoslav Konstantinović zvani Nino.

Zdravković nije osuđen ni za jedno od krivičnih dela koja su mu se stavljala na teret.Na Milana Beka pucano je u 14. novembra 2014. ispred njegove kuće na Senjaku.

(Telegraf.rs)

error: