Home / Novosti / Kada našoj vojsci stigne još jedna isporuka ruskih migova, sve će da grmi!
Avioni-Mig-29-4-620x350.jpg

Kada našoj vojsci stigne još jedna isporuka ruskih migova, sve će da grmi!

Posle nabavke šest “migova 29″, koji bi uskoro iz Rusije trebalo da stignu u našu zemlju, državni vrh Srbije završava pregovore i o kupovini još 12 najasavremenijih “migova”, otkriva Informer.

Prema saznanjima ovog lista u Beogradu ali i Moskvi, Srbija je na samo korak od ugovaranja novog veoma povoljno vojnotehničkog aranžmana. Pored ponude iz Rusije, razmatra se i mogućnost aranžmana sa Belorusijom.

– Država je odlučna da vojnu avijaciju Srbije podoigne na najviši nivo. Uz šest najasavremenijih “migova 29″, koji su već nabavljeni i koji uskoro stižu u našu zemlju, novih 12 aviona će od Srbije napraviti ozbiljnu vojnu silu u celom regionu. Ti “migovi 29″ nama nisu potrebni da bismo bilo koga napadali, već da sačuvamo mir i bezbednost. Kada budemo imali više od 20 moćnih “migova”, niko neće smeti ni pomisli da napadne Srbiju – podvlači izvor Informera.Obe ponude za nabavku novih 12 “migova 29″ koje se trenutno razmatraju podrazumevaju maksimalno povoljne uslove.

– Cena o kojoj se priča je daleko niža od tržišne. Kao što smo u decembru od predsednika Putina dobili na poklon šest “migova” za koje plaćamo modernizaciju i naoružanje, tako je i sada u opticaju prijateljski, bratski aranžman.

(Telegraf.rs / Informer)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

error: