Home / Sport / Edin Džeko o duelu sa Ircima: Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice!
Džeko

Edin Džeko o duelu sa Ircima: Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice!

Selekcija BiH danas je protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo u Francuskoj izvukla reprezentaciju Republike Irske. Povodom toga se oglasio kapiter “Zmajeva” Edin Džeko.

Očekuju nas dvije izuzetno teške utakmice. Znamo snagu Irske, koju jako cijenimo i koja se do posljednjeg kola borila za odlazak na Euro. Činjenica da nisu izgubili u dvije utakmice protiv Njemačke dovoljno govori o njihovim kvalitetima“, rekao je bh. napadač.

“Vjerujem da će stručni štab reprezentacije, baš kao i do sada, analizirati njihove dobre i loše strane, a svi znamo da su opasni u prekidima i da igraju na duge lopte.”

Poznajem većinu igrača iz Premiershipa, ali isto tako vjerujem da i oni poznaju nas. Nećemo ništa prepustiti slučaju i spremit ćemo se za ono što nas očekuje, a jako je bitno da u obje utakmice uđemo, ne sa 100 posto, već sa 200 posto svojih mogućnosti, jer samo tako možemo i proći dalje. Naravno, dobro bi bilo kada bismo u prvom meču u Zenici postigli dobar rezultat uoči revanša, s obzirom na to da će im nedostajati nekoliko bitnih igrača“, rekao je Edin Džeko.

“Stigli smo na korak do plasmana na EURO i bilo koju ekipu da smo izvukli, očekivale bi nas dvije teške utakmice.”, zaključio je bh. Dijamant.

Prva utakmica se igra 13. novembra u Zenici, a druga 16. novembra u Dublinu.

novi.ba

error: